Fotos 4. juli 2014

Den sidste fotoreportage fra Gyldensten Strand på Nordfynstema, 4. juli 2014

Med denne artikel og fotoreportage slutter Nordfynstemas beretning om det store naturgenopretningsprojekt, der har gjort området til et nyt og enestående vildtreservat.

Nordfynstema har fulgt udviklingen fra den 8. april 2013 til i dag, og kan på disse sider præsentere processen fra gravemaskinernes flytning af jord til nu, hvor naturen tager over.

Fotografen udeblev med vilje fra den store begivenhed, da havvandet blev lukket ind i den vestlige bassin den 29. marts 2014. Dagen blev så rigeligt dækket af andre medier. Til gengæld blev der taget billeder den 27. marts, og de dokumenterer sammen med de foregående serier den udvikling, der fandt sted.

I dag har havet fundet sin nye udstrækning bag Store Stegø, Lindholm og en del af Langø - og de diger der forbandt dem - mens Engsøens tilblivelse er langsommere, men allerede med et imponerende fugleliv.

Som ved foregående fotoreportager begynder dagens rundtur ved Egense Plantage længst med øst.
Her var der faktisk mindre vandmængder end før.

Ved Langøvej sås mod vest det nye fjordområde, som fotografen forevigede med kendte pejlemærker i det gamle og det ny  landskab.   

Mest bemærkelsesværdigt var fuglelivets erobring af den vestligste del af Engsøen tæt ved det nye dige. Hvad kan det ikke udvikle sig til!

Derefter er der billeder taget i nærhede n af Pumpehuset og fra den udsigtsplatform, der ganske glimrende er lavet på toppen.

Så er der nogle "skud" fra Gyldensteensvej, og der sluttes af ved Store Stegø med kig mod Lindholm.

Naturgenopretningsprojektet er en gave til naturen. Både flora og fauna vil tage imod gaven og over nogle år kvittere med en artsrigdom og mangfoldighed, som vil være en berigelse for alle besøgende.

Så sluk for computeren og tag ud i virkeligheden, der er endnu flottere end en fotoserie.
Og husk skiltene på det sidste billede!

Aage V. Jensens Naturfond har givet os en herlig gave. Tag godt imod den. Der er plads til rigtig mange mennesker derude - og P-pladsen ved Eriksholm på Langø er under kraftig udvidelse. 

Resten af historien foregår på naturens præmisser - forhåbentlig med dig som tilskuer.

Billederne kan også denne gang ses som slideshow i fuld skærmstørrelse.
God fornøjelse!